Sådan kommer du omkring de uforudsete udgifter i hverdagen

ssca

Ingen udgifter er er rare, men de uforudsete af slagsen er klart de allerværste. Den slags udgifter der kommer uventet og som man ikke har haft mulighed for at tage højde for i budgettet. Det kan fx være at vaskemaskinen står af, at du taber telefonen, at du skal tilbagebetale el og vand eller noget helt andet. Denne slags udgifter er vildt irriterende, da det kan få månedsbudgettet til at smuldre og planlagte aftaler til at gå i vasken. Desværre er denne slags udgifter en del af hverdagen, og der er heldigvis måder at komme omkring det på. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Sørg for en buffer i budgettet

Nogle er mere økonomisk hængt op end andre og nogle mere sårbare i forhold til de uforudsete udgifter, men uanset hvad, er det rart med en sikkerhed i forhold til hvad man økonomisk har at gøre godt med hver måned. Det er med til at sikre at du kan sove roligt om natten. Til dette formål, kan det være en idé at oprette en økonomisk buffer til netop de uforudsete udgifter. Du kan helt lavpraktisk få oprettet en konto i banken, hvor du indsætter et fast beløb hver måned, som udelukkende skal dække uforudsete udgifter. Du har naturligvis mulighed for at hæve pengene når du vil, men på denne måde ved du at der altid står lidt penge på kontoen, hvis uheldet skulle være ude. Det vil naturligvis tage lidt tid at opbygge tilstrækkelig med kapital til fx at betale for en ny opvaskemaskine, men med tiden vil du mærke fordelene i, ikke at skulle gå og bekymre dig.

mønter

Lån penge online

Det er typisk sådan at en ulykke sjældent kommer alene. Det passer altid med at der fx kommer hul i taget samme måned som computeren brænder sammen. I dette tilfælde er det ikke sikkert at du har penge nok i bufferen. Her kan det blive aktuelt med et lån til at dække udgifterne. Til lån af mindre beløb er det ofte en fordel at kigge online i stedet for at gå til sin bankrådgiver. Online kan du selv sidde og sammenligne priser hos de forskellige udbydere, med en låneberegner. Når du har besluttet dig for et lån, beløbsstørrelse, udbyder m.m., er det blot at sende en ansøgning afsted. Det gode ved lån online er overordnet at det går hurtigt at få pengene og du dermed hurtigt kan komme videre med hverdagen og fikset og betalt det der skal ordnes. Når du låner et mindre beløb, benævnes de ofte kviklån eller sms-lån. De er fleksible at optage og det er blot at gå efter det billigste alternativ du kan finde på lånemarkedet.

 

Sørg for at forsikre dig

Jo mere sårbar du er overfor udgifter der opstår uventet, jo mere fordelagtigt vil det være for dig at forsikre dig til en bedre nattesøvn. Med en forsikring vil der typisk være en selvrisiko, men det er med til at begrænse de økonomiske skader væsentligt. Du kan fx gennemse din husforsikring ift. Tilkøb og få lavet en elektronikforsikring, der vil dække al din elektronik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *