Når plankegulve kan give både skønhed og ro

ssca

Vi elsker ro og enkelhed. Et plankegulv er et smukt og æstetisk valg, når det gælder gulve. Alene dette skønne syn er nok til at et plankegulv kan bidrage med både skønhed og ro i dit hjem. Men faktisk så kan du med et lamelplankegulv også decideret opnå ro, når du vandrer over dit nye gulv. For opbygningen af træet gør simpelthen at med forskellige håndværksmæssige kneb, samt lamelplanker opnå et plankegulv, der både er isoleret og lydløst at gå på, så du undgår den knagende lyd vi ofte kender fra et plankegulv.

Hvad er det lamelplanker kan, som almindelige planker ikke kan?

Lamelplanker eller lamelplank indebærer at plankegulvet er opbygget i lag. Træ er et levende materiale, også efter det er blevet lagt. Derfor udvider træet sig og trækker sig sammen igen alt efter temperatur og luftfugtighed. Og disse forhold varierer året rundt efter både årstid og vejr. Træet arbejder kalder man det, når træet forandrer sig efter forholdene. Dette er helt naturligt. Der er dog visse ulemper ved at et gulv arbejder. Blandt andet egner et gulv, der arbejder sig ikke særligt til gulvvarme, ofte vil et sådant gulv også larme og knirke, fordi det hele tiden arbejder.

 

Men med lamelplank får man lidt det gode fra begge lejre. For øverst har du nemlig for eksempel egetræsfinér, så du får det skønne og gode fra træet, som ved almindelige planker, men træfiner er så i stedet limet på en krydsfiner, som er meget stabil. Denne kombination gør at gulvet vil arbejde minimalt og derfor får man et meget stabilt gulv, hvor man snildt vil kunne anvende vandbaseret gulvvarme.

 

En udbyder, der udbyder lamelplank har hele 6 mm slidlag, hvilket gør at gulvet er af virkelig høj kvalitet og har mange års holdbarhed. Tjek mere for at se højkvalitetsprodukter indenfor lamel plankegulv.

 

Teknisk viden om et lamel plankegulv

Der bruges forskellige begreber, når man beskæftiger sig med lamelplankegulv. Et sjovt, men vigtigt begreb er at gulvet kan monteres svømmende. Det betyder at gulvet limes i fer og not på et højkvalitets lyddæmpende underlag i miljøvenlig naturgummi. Når man monterer gulvet på et underlag, er det både lyddæmpede, men giver også en rigtig god komfort, når man går på gulvet.

Fuldlimning er et andet begreb, man kan blive klogere på. Det indebærer at gulvet fuldlimes til dit undergulv, hvilket igen sikrer at gulvet bliver fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *