Derfor er et godt indeklima vigtigt for dit helbred

ssca

Som minimalist vælger du at sige nej til de ting, som fylder negativt i din hverdag. Såsom for mange materielle ting i hjemmet. For meget tid på arbejdet. Og for dumme vaner, når det kommer til dit helbred.

Et minimalistisk liv er nemlig også lig med et sundt liv. Og ét af de steder, du kan starte med at forbedre din sundhed, er ved at se på indeklimaet i dit hjem.

Læs her, hvordan du på simpel vis kan skabe et bedre indeklima i dit minimalistiske hjem. 

Minimalistisk soveværelse uden planter

 

Hvad menes der med ”et godt indeklima”?

Det har stor betydning for din livskvalitet, hvordan dit hjem er indrettet. Kommer der nok sollys ind? Er der mulighed for frisk luft? Og bliver der varmt om sommeren, men koldt om vinteren?

Alt dette er værd at overveje, for forskningen har påvist, at dit indeklima påvirker din livskvalitet i høj grad. Derfor bør du overveje, hvordan du kan forbedre dit indeklima mest muligt.

Her er det dog ret heldigt, at du er én af dem, der kalder sig ”minimalist”! For så har du sikkert allerede et bedre indeklima end de fleste. Det hjælper nemlig at have færre møbler, tæpper, gardiner og generelt ragelse, da det kan dække for sollys, luftcirkulation og være med til at skabe støv og snavs i krogene.

Planter skaber naturlige omgivelser

Der er dog et simpelt trick til, hvordan du kan gøre dit indeklima endnu bedre: Anskaf nogle planter!

Selvom det lyder kontraintuitivt – at købe flere ting til dit hjem, når du lige er blevet rådet til det modsatte – så har planter faktisk flere naturlige fordele ved sig. Planter forbedrer indeklimaet ved at rense luften, fjerne giftstoffer og påvirke luftfugtigheden i dit hjem.

Det er ikke helt lige meget, hvilke planter du vælger – du kan sikkert regne ud, at en kaktus ikke er den helt ideelle plante. Du bør i stedet anskaffe dig nogle aloevera-planter, bregner og orkideer. Det er i forvejen også nogle ret flotte planter, og på den måde kan du gøre dit minimalistiske hjem en smule mere indbydende med hjælp fra naturen.

Sovende kattekilling i en potte

Et kæledyr kan give mere liv i hjemmet

Selvom lys, luft og renlighed har stor betydning for indeklimaet, så er der også et andet parameter, du kan tage højde for: At have kæledyr. 

Din umiddelbare tanke er sikkert, at minimalisme, indeklima og kæledyr ikke går hånd i hånd. Men forskning har vist, at kæledyr – såsom hunde og katte – forøger livskvaliteten, da de… ja, bringer liv ind i hjemmet. Så du kan med god samvittighed overveje at anskaffe dig en kat, selvom du er minimalist. 

Og hvis du kunne tænke dig at give glæden ved en kat videre til en anden minimalist, kan du her læse, hvor længe en kat er gravid: https://canem.dk//blog/draegtighed-hos-katte-hvor-laenge-er-en-kat-gravid 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *